Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Végtörlesztés: Szuperhitel és röghöz kötés?

Végtörlesztési lázban ég a bankszektor. Számolnak, és egymást figyelik. Amint valamelyik nagy bank piacra lép egy bombázó hitelkiváltó ajánlattal, mások is biztosan követik. Nagy versenyre számíthatunk. Érdemes tehát még várniuk azoknak, akik új forinthitellel akarnak a kedvező árfolyamon megszabadulni devizahitelüktől. A most elérhető forint kölcsönökkel a viszonylag korrekt devizahiteleket nem érdemes kiváltani. Ezeknél ugyanis 220 és 230 forint közötti svájci frank árfolyamnál még ugyanannyi a forint és a devizahitel törlesztőrészlete. Ha pedig hosszabb időn keresztül ennél rosszabb lesz a forint árfolyama, akkor a jegybank úgyis kamatot emel, tehát a forint hitel is nagyon drága lesz.

 

Akire viszont nagyon előnytelen devizahitelt sóztak rá, és az átlagosnál is jobban drágult a törlesztőrészlete, annak még a mai hitelekkel is érdemes szabadulnia a kölcsönétől. A kivárás persze nekik is jót hozhat. 

Információink szerint több banknál a hétvégén is dolgoznak, elemzik saját ügyfeleiket. Próbálják belőni, milyen feltételekkel jönnek ki (persze ők és nem az adósok) a legjobban. A jól fizető ingatlanhitelesek (főként, ha sokan vannak) ugyanis értékesek. A kölcsönöknél a bankok általában elvárják, hogy az adós a részleteket a náluk nyitott folyószámláról fizesse (nem egy helyen az ellenkezőjét kifejezetten büntetik). Amelyik bank egy jó hitellel most le tudja tarolni a piacot, akár évtizedekre is bebiztosíthatja magát.

Kérdés, hogy az adós a következő évtizedekben cseppenként mennyire fizeti meg ennek az előnynek az árát.

A számlák és a hozzá kapcsolt szolgáltatások díja – derül majd ki a www.azenpezem.hu hétfőn induló honlapból – jelentősen eltér. Az október 3-án startoló portál alapvetően a pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozik, de minden, a zsebünket érintő kérdés helyet kap majd. Írjon nekünk: olvaso@azenpenzem.hu

1 Tovább

Nálunk nincs dugáru

Már most érzékeljük, hogy a hétfőn induló www.azenpenzem.hu honlap nem mindenkinek lesz kedvére. Közérthetően, hókusz-pókusz nélkül írunk a pénzügyekről, és még össze is hasonlítjuk az ajánlatokat. Tájékoztatunk, eligazítunk és tanácsolunk. Mesélik, hogy az egyik nagybanknál pénzügyi ismeretterjesztő programot akartak indítani. A stáb lelkesen dolgozott, a központ azonban leállította az egészet. Nem biztos, hogy jó a banknak, ha mindenki okosabb lesz – indokolták. Ez a történet csak megerősített minket: éppen ideje, hogy valaki kitöltse az űrt. Szép-szép – mondták erre néhányan -, de miből fogtok megélni? Vagy, ahogy Piszkos Fred kérdezte: ha nem viszek dugárut, miből tartom el a hajót? Mi nem viszünk dugárut. Persze bíztatásban is van részünk. A honlap alján látható szponzoraink linkje. Ők tudják, hogy ezért nem szerepelnek egy-egy összehasonlításban jobban. Hozzájárulásukkal viszont jelzik: szintén fontosnak tartják, hogy ebben az országban mindenki egyre tudatosabban nyúljon a pénzéhez és hozzon átgondolt, jó döntést.

1 Tovább

AZ ÉN PÉNZEM

blogavatar

Minden a pénzről. Egyszerűen és érthetően. A blogot az én pénzem, www.azenpenzem.hu készítői írják.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek